EnglishDutch
Our Moving Borders 2012 | 2013 | 2014 Quality of the society

Teun Hardjono is een veel gevraagd spreker op strategiedagen en congressen, waarop hij met intrigerende uitspraken en verrassende denkmodellen de tongen los en de gedachten in beweging weet te zetten. Hij schuwt daarbij niet, om als daar aanleiding toe is, de grenzen op te zoeken tussen de harde bedrijfskunde en de levensbeschouwelijke- enzingevingsvraagstukken.

Met behulp van de kennis en expertise die Teun Hardjono gedurende zijn carrière heeft opgedaan helpt hij bedrijven en organisaties graag om de eerste, dan wel de vervolgstappen te zetten op het gebied van kwaliteit, MVO en innovatie. Dit doet hij met veel enthousiasme, inlevingsvermogen, passie en overtuigingskracht.

Lezingen en presentaties die Teun Hardjono verzorgt, worden gebaseerd op het door hem ontworpen Vierfasen-model. Dit model gaat uit van vier perspectieven waarin bedrijven en organisaties opereren. Doordat dit model op elke organisatie toepasbaar is, past Teun Hardjono dit model specifiek toe op de desbetreffende organisatie. Dit resulteert in een lezing dan wel presentatie met inhoud waarmee het bedrijf of de organisatie direct stappen kan zetten.

Ten slotte is Teun aangesloten bij meerdere organisaties die conferenties, strategiedagen en congressen organiseren. Voor meer informatie over Teun en deze activiteiten drukt u op onderstaande logo's.

Voor informatie of vragen over een bijdrage van Teun aan uw congres/ strategiedag kunt u e-mailen naar teun@hardjono.nl

 

Teun Hardjono als zomergast bij het 18e Nationale Kwaliteitscongres

Tijdens het drukbezochte, 18e Nationaal Kwaliteitscongres op 22 mei j.l., in Koninklijke Burger's Zoo heeft Teun Hardjono de rol als 'zomergast' met veel plezier in mogen vullen. Hij gaf hier, met invulling key note speakers zoals Mark Stoffels (General Manager Philips Healthcare Mexico), Renco Bakker (Consultant bij BPM en auteur) en neuropsycholoog Margriet Spitskorn. Het hoofdthema van het congres was dit jaar 'Kwaliteit en Jij'.

"Teun weet grote groepen mensen tot de essentie te laten komen". (Mark Stoffels - General Manager Philips Healthcare)

Teun vervulde zijn rol tijdens het congres op basis van zijn opgedane kennis die hij gedurende zijn carriere heeft opgedaan in het bedrijfsleven. Teun heeft bijvoorbeeld aan de wieg gestaan van de kwaliteits en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beweging in Europa. Hij was bijvoorbeeld een van de bedenkers van het EFQM model, waarmee het bedrijfsleven in Europa een antwoord vond op de concurrentie uit Japan. Voor de Europese Commissie heeft hij de ervaringen van de kwaliteitswereld vertaald naar MVO voor Europa.

De dag werd zowel begonnen als afgesloten met een vrolijke noot. Aan de hand van het nummer van James Brown heeft musicus Rik Spann het door Teun ontworpen Vierfase-model weten uit te leggen. Daarnaast heeft Teun, met aanvulling van Mark Stoffels voornamelijk de nadruk gelegd op het socialisatievermogen. De stap van kwaliteit naar MVO is logisch, aldus Teun Hardjono. "We starten met de kwaliteit van het product, kwaliteit van het proces, de kwaliteit van de keten en uiteindelijk de kwaliteit van de maatschappij." Teun roept de kwaliteits- en MVO managers op om hun rol als innovator te gaan zien. De veranderingen, nieuwe technologie en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd vragen immers om nieuwe ideeën.

Er geconcludeerd worden dat het een zeer succesvolle 18e editie van het Nationaal Kwaliteitscongres is geweest waarbij de algehele boodschap op het gebied van kwaliteit nader is toegelicht door de verschillende sprekers die op het congres aanwezig waren.

Wilt u meer informatie over het congres, foto's bekijken of de presentaties inzien, klik dan hier.